Çfarë është TikTok?

Dita e Internetit më të Sigurt mund të festohet gjatë gjithë vitit, kështu që shikoni listën tonë të burimeve më poshtë! Ne kemi shumë aktivitete argëtuese si kërkime fjalësh, lojëra me role dhe më shumë! Ne kemi gjithashtu prezantime të parapërgatitura për Ditën e Internetit të Sigurt për nivelet fillore dhe pas fillore. Ka gjithashtu […]

Çfarë është VSCO?

VSCO është aplikacioni popullor për redaktimin dhe ndarjen e imazheve për pajisjet mobile. Ashtu si aplikacionet e tjera për ndarjen e imazheve si Instagram, VSCO ofron veçori dhe filtra modifikimi dhe i lejon përdoruesit të ndajnë fotot e tyre me anëtarët e tjerë në platformë. Përdoruesit mund të zgjedhin të përdorin versionin falas ose të […]

Si të përfshiheni?

Jeni i ri? Si i ri, ju jeni objektivi kryesor i Ditës së Internetit të Sigurt, por kjo nuk do të thotë se jeni një marrës pasiv i përpjekjes kolektive drejt promovimit të një interneti më të mirë që zhvillohet çdo shkurt. Në fakt, ka një sërë mundësish për të rinjtë që të dëgjojnë zërin […]

10 mënyra për t’u përfshirë në Ditën e Internetit më të Sigurt

Dita e Internetit të Sigurt po afron me shpejtësi. Këtu janë disa mënyra të thjeshta për t’u përfshirë dhe promovuar këtë temë të rëndësishme në shkollën, klubin ose komunitetin tuaj. 1. Na ftoni për një bisedë në shkollën tuaj. I nisur për Ditën më të Sigurt të Internetit 2018, programi Be In Ctrl është një […]

Idetë për Ditën e Internetit Sigurt gjatë pandemisë Covid-19

Aktivitetet e Ditës se Internetit të Sigurt mund të duken pak më ndryshe këtë vit, por #SID2022 mund të jetë ende një festë argëtuese, e gjallë dhe tërheqëse! Ndërsa është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm dhe të ndiqni udhëzimet e shkollës ose organizatës suaj Covid-19, ka ende shumë mënyra të thjeshta, edukative dhe të […]

Seksizmi

Definicioni: Seksizmi është çfarëdo shprehje (akt, fjalë, gjest, imazh) e bazuar në idenë që disa persona, më së shpeshti gratë, janë inferiore për shkak të gjinisë së tyre. Ai krijon ndjenjat e të qenit i pavlefshëm, vetë-çensurimit, përvetësimit të strategjive të shmangies, ndryshimeve në sjellje, dhe përkeqësim të shëndetit. Seksizmi buron nga themelet e pabarazisë […]

6 mite rreth Homoseksualitetit

Miti Privimi i të drejtave të njeriut të personave LGBTI mund të justifikohet në bazë të fesë, kulturës ose traditës. Realiteti Diskriminimi në bazë të orientimit seksual nuk mund të justifikohet kurrë mbi asnjë bazë. Të drejtat e njeriut janë universale: çdo qenie njerëzore ka të njëjtat të drejta, pa marrë parasysh kush janë apo […]

Homofobia

Definicioni:  Një frikë joracionale, urrejtje, neveri ose diskriminim ndaj personave homoseksualë ose ndaj sjelljeve të perceptuara homoseksuale. Pasojat e Homofobisë: Nuk do të thotë të jesh homoseksual ose të njihni dikë që është, që të ndikohesh negativisht nga homofobia. Homofobia është një nga shkaqet e përfshirjes së të rinjve në marrëdhënie të parakohshme seksuale, që […]

Çfarë duhet të bësh?

Mos përdor gjuhë urrejtjeje! Mos i sulmo personat tjerë për shkak të fesë, etnisë, prejardhjes, rajonit, moshës, gjinisë, orientimit seksual, bindjeve politike etj. Komuniko me ta me maturi dhe vetëpërmbajtje. Përdor vetëm gjuhë të mirë dhe argumente logjike. Duhet t’i kritikoni ata që bëjnë vepra të këqija, por jo edhe t’i sulmoni me fjalë të […]