Informohu

Menaxhimi i mirëqenies tuaj në internet: Aktivitete në distancë të Ditës së Internetit të Sigurt

Çfarë është mirëqenia në internet?

Mirëqenia jonë në internet mund të ndikohet nga përmbajtja që shohim, ndërveprimet që kemi, zgjedhjet që bëjmë dhe madje edhe sa kohë kalojmë duke përdorur teknologjinë dhe internetin. Këtë vit, ndërsa kalojmë edhe më shumë kohë në internet, është e rëndësishme të gjejmë kohë për të marrë parasysh se si mund të ndikojë kalimi në internet në mënyrën se si ndihemi, mendojmë dhe sillemi.

Tema për Ditën e Internetit të Sigurt 2021 është mirëqenia në internet dhe elasticiteti dixhital, dhe paneli këshillues i të rinjve Webwise ka krijuar një listë idesh dhe aktivitetesh që mund të bëni për ta promovuar atë si pjesë e fushatës suaj #SID2021.

Shënim: Ju lutemi ndiqni udhëzimet e shkollës suaj Covid-19 kur planifikoni dhe drejtoni aktivitete për Ditën e Internetit të Sigurt.

Krijoni një podcast sigurie në internet. Krijimi i një podcast është një mënyrë e shkëlqyer për të eksploruar çdo temë të sigurisë në internet, duke përfshirë menaxhimin e mirëqenies në internet.

Organizoni një mbrëmje prindërore. Webwise ka prezantime falas për sigurinë në internet të shkruar për prindërit e nxënësve fillore dhe pas fillore për biseda që mund të organizohen në internet. Hyni në prezantimet këtu.

Organizoni një mëngjes virtual me çaj dhe kafe. Ju mund të përdorni prezantimin Webwise Safer Internet Day për studentët, të drejtoni një Kuiz Kahoot ose të shfaqni një video sigurie në internet për të nxitur një diskutim me studentët rreth asaj që ata do të bëjnë për të menaxhuar mirëqenien e tyre në internet.

Mbani një seminar online ku studentët mund të flasin për postera sigurie në internet ose materiale të tjera që kanë bërë në shtëpi.

Krijo videon tënde për një temë të sigurisë në internet, p.sh. bullizmi në internet

Drejtoni konkurse për të promovuar mirëqenien në internet. Për shembull, një konkurs posteri, ku hyrjet janë postera elektronike ose pjesëmarrësit mund të fotografojnë një poster fizik që kanë krijuar në shtëpi.

Krijoni një buletin elektronik të mirëqenies/sigurisë në internet. Buletinet mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të arritur tek studentët, mësuesit, prindërit dhe komuniteti më i gjerë i shkollës.

Krijo një fushatë për mediat sociale në shkollë #BeKindOnline.
Drejtoni sfidat e mirëqenies/sigurisë në internet, p.sh. detoksifikimi dixhital, zvogëloni kohën tuaj në internet duke përdorur njoftimet për kohën e aplikacionit.

Krijoni një kalendar të mirëqenies/sigurisë në internet me këshilla, këshilla ose sfida ditore.

Përdorni një hashtag dhe shpërndani fotot e tij në mediat sociale.

Promovoni të mësuarit e gjërave të reja në internet. Interneti është një vend i mrekullueshëm për të mësuar rreth gjërave që ju interesojnë. Dëshironi të mësoni një instrument të ri apo një gjuhë të re? Pse të mos promovoni përpjekjet për të mësuar gjëra të reja në internet për ta bërë kohën tonë në internet më produktive?

Këto ide nga paneli këshillues i të rinjve Webwise janë vetëm disa nga gjërat që mund të bëni për të eksploruar temën e menaxhimit të mirëqenies në internet, por ka shumë hapësirë ​​për të bërë gjithçka që dëshironi!

Sigurohuni, çfarëdo aktiviteti që të jetë, të bashkoheni në bisedën kombëtare dhe ndërkombëtare duke përdorur #SID2021, #BeKindOnline dhe etiketoni Webwise në mediat sociale.

Managing your online wellbeing: Safer Internet Day Remote Activities

Menaxhimi i mirëqenies tuaj në internet: Aktivitete në distancë të Ditës së Internetit të Sigurt

Të ngjashme

Dita e Internetit të Sigurt 2024

Në Kosovë, Dita e Internetit të Sigurt (SID) ka një rëndësi të posaçme pasi ofron një mundësi për komunitetin lokal që të bashkohet në promovimin

Udhëzuesi i prindërve për Snapchat

Snapchat është një aplikacion i krijuar për argëtim dhe spontanitet. Nga parazgjedhje, teksti, fotot dhe videot që shpërndani, fshihen automatikisht pasi të jenë parë nga

Udhëzuesi i prindërve për TikTok

Çfarë është TikTok? TikTok është një rrjet social për ndarjen e videove të krijuara nga përdoruesit, kryesisht të njerëzve që sinkronizojnë këngët e njohura. Përdoruesit

Çfarë është Cyberbullying?

“Çfarë është bulizmi kibernetik?” “Çfarë është bulizmi kibernetik?” është një nga pyetjet më të shpeshta që na bëhet sepse shumë e dinë se çfarë është