Informohu

Çfarë është TikTok?

Dita e Internetit më të Sigurt mund të festohet gjatë gjithë vitit, kështu që shikoni listën tonë të burimeve më poshtë!

Ne kemi shumë aktivitete argëtuese si kërkime fjalësh, lojëra me role dhe më shumë! Ne kemi gjithashtu prezantime të parapërgatitura për Ditën e Internetit të Sigurt për nivelet fillore dhe pas fillore. Ka gjithashtu një mori videosh të shkëlqyera që mund t’i përdorni për t’u mësuar të rinjve aftësi të vlefshme të sigurisë në internet në shtëpi ose në klasë.

Çfarë është TikTok?
TikTok është një platformë e mediave sociale për krijimin, ndarjen dhe zbulimin e videove të shkurtra. Aplikacioni përdoret nga të rinjtë si një rrugëdalje për t’u shprehur përmes këndimit, kërcimit, komedisë dhe sinkronizimit të buzëve dhe i lejon përdoruesit të krijojnë video dhe t’i ndajnë ato në një komunitet.

A ka ndonjë kufizim moshe?
TikTok ka një moshë minimale përdoruesi 13 vjeç.

Në Irlandë, mosha dixhitale e pëlqimit është vendosur në moshën 16 vjeç. Për fëmijët nën këtë moshë, pëlqimi duhet të jepet nga prindi ose kujdestari i fëmijës.

Si të krijoni një llogari?
Përdoruesit mund të regjistrohen duke përdorur llogarinë e tyre në Facebook, Instagram, Twitter ose email.

Pse u pëlqen adoleshentëve?
TikTok është një aplikacion argëtues që i lejon adoleshentët të krijojnë dhe të ndajnë video me miqtë e tyre.

Që në ditët e para të mediave sociale (veçanërisht në YouTube), videot e sinkronizimit të buzëve kanë dëshmuar një formë popullore e përmbajtjes së krijuar nga përdoruesit në mesin e adoleshentëve. Popullariteti i shfaqjeve televizive si Lip Sync Battle ka ndihmuar gjithashtu në nxitjen e interesit për këtë lloj platforme.

Adoleshentët gjithashtu kënaqen duke konkurruar në sfidat e ndryshme të cilat mund të futen përmes hashtags në trend në aplikacion. Aplikacioni ka një komunitet shumë të përkushtuar dhe të ri përdoruesish. Për shumë prej këtyre përdoruesve, fitimi i pëlqimeve, ndjekësve dhe shfaqja e videove të tyre në aplikacion janë prioritete të rëndësishme. Krijimi dhe shpërndarja e përmbajtjes së tyre tani është një pjesë e madhe e mënyrës se si adoleshentët e kalojnë kohën e tyre në internet. Adoleshentët po largohen nga të qenit spektatorë në internet për t’u bërë krijues të përmbajtjes. Ky aplikacion mund të jetë një mënyrë vërtet krijuese, një mënyrë argëtuese për adoleshentët që të shprehen dhe të krijojnë përmbajtjen e tyre sociale.

Si punon?
Ashtu si shumica e aplikacioneve të tjera dhe rrjeteve sociale, përdoruesit mund të ndjekin përdorues të tjerë, të pëlqejnë dhe komentojnë videot e përdoruesve të tjerë. Adoleshentët mund t’i dërgojnë emjoi këngëtares së tyre të preferuar në TikTok.

Përdoruesit mund të zgjedhin fillimisht këngën që dëshirojnë të përdorin në videon e tyre, më pas të regjistrojnë veten duke imituar muzikën. Përndryshe, përdoruesit mund të regjistrojnë fillimisht videon e tyre dhe më pas të zgjedhin një këngë dhe/ose të shtojnë një zë. Aplikacioni ka shumë mënyra për të shtuar më shumë argëtim në videot e përdoruesve, për shembull, ka opsione për të shkrepur në lëvizje të ngadalta, me kalim kohe, me shpejtësi përpara, filtra, efekte apo edhe për të luajtur këngën prapa etj. Pasi përdoruesit të jenë të kënaqur me video, ata mund ta postojnë atë tek ndjekësit e tyre dhe ta ndajnë atë në rrjete të tjera sociale për shembull; Messenger, WhatsApp, Instagram etj. Ekziston edhe një veçori duet që ju lejon të lidheni me një përdorues tjetër.

Mjeti i kërkimit i lejon përdoruesit të shikojnë video të tjera. Përdoruesit mund të shikojnë gjithashtu përmbajtje nën hashtags në trend në faqen “Për ty”. Hashtag-ët në trend i lejojnë përdoruesit të shikojnë përmbajtjen që është aktualisht e njohur dhe të kontribuojnë me videon e tyre në atë prirje duke përdorur të njëjtin hashtag. TikTok ndonjëherë promovon sfida me tematikë, duke inkurajuar përdoruesit të krijojnë video që lidhen me atë temë të veçantë për shembull; #Lipsncychallenge, #Comedychallenge, etj.

Çfarë është TikTok?

Të ngjashme

Dita e Internetit të Sigurt 2024

Në Kosovë, Dita e Internetit të Sigurt (SID) ka një rëndësi të posaçme pasi ofron një mundësi për komunitetin lokal që të bashkohet në promovimin

Udhëzuesi i prindërve për Snapchat

Snapchat është një aplikacion i krijuar për argëtim dhe spontanitet. Nga parazgjedhje, teksti, fotot dhe videot që shpërndani, fshihen automatikisht pasi të jenë parë nga

Udhëzuesi i prindërve për TikTok

Çfarë është TikTok? TikTok është një rrjet social për ndarjen e videove të krijuara nga përdoruesit, kryesisht të njerëzve që sinkronizojnë këngët e njohura. Përdoruesit

Çfarë është Cyberbullying?

“Çfarë është bulizmi kibernetik?” “Çfarë është bulizmi kibernetik?” është një nga pyetjet më të shpeshta që na bëhet sepse shumë e dinë se çfarë është