Si te perfshihemi

Idetë për Ditën e Internetit Sigurt gjatë pandemisë Covid-19

Aktivitetet e Ditës se Internetit të Sigurt mund të duken pak më ndryshe këtë vit, por #SID2022 mund të jetë ende një festë argëtuese, e gjallë dhe tërheqëse!

Ndërsa është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm dhe të ndiqni udhëzimet e shkollës ose organizatës suaj Covid-19, ka ende shumë mënyra të thjeshta, edukative dhe të distancuara nga shoqëria që mund të shënoni Ditën e Internetit të Sigurt.
Këtu janë 12 ide për t’ju ndihmuar të filloni

1. Trendet dixhitale
Këtë vit, më shumë se kurrë, shfrytëzoni sa më shumë burimet që keni në dispozicion për të theksuar Ditën e Internetit të Sigurt. Pse të mos pyesni për përdorimin e ekraneve në shkollën tuaj për të rritur ndërgjegjësimin për sigurinë në internet? Nga shfaqja e videove, tek postimi i këshillave, kjo është një mundësi e shkëlqyer për të tërhequr vëmendjen e të gjithë komunitetit të shkollës!

2. Dërgo një letër #SID2022 në shtëpi
Dita e Internetit të Sigurt mund të jetë një mundësi e mirë për të kontaktuar prindërit, për të rritur ndërgjegjësimin për aktivitetet që zhvillohen në shkollë dhe për t’i inkurajuar ata që të angazhohen më shumë në rëndësinë e sigurisë në internet.

3. Krijoni videon ose podkastin tuaj
Krijimi i një videoje ose podkasti për të shënuar Ditën më të Sigurt të Internetit është një mënyrë krijuese dhe popullore për të promovuar sigurinë në internet. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për regjistrimin e këshillave, këshillave ose intervistave të sigurisë në internet, është një mundësi për studentët që të mësojnë rreth sigurisë në internet, përveç të qenit në gjendje të planifikojnë, regjistrojnë dhe modifikojnë videon ose audion e tyre!

4. Gazeta shkollore, buletin ose faqe interneti
Pse të mos përdorni gazetën ose faqen e internetit të shkollës suaj për të promovuar Ditën e Internetit të Sigurt?

Jo vetëm një mundësi për të shfaqur aftësitë tuaja të të shkruarit, krijimi i përmbajtjes për këto platforma mund të përdoret gjithashtu për të rritur ndërgjegjësimin për ngjarjet ose aktivitetet që po ndodhin, apo edhe për të promovuar këshilla për një sërë temash të sigurisë në internet, si komunikimi i respektueshëm, mirë në internet. qenia, ndarja e imazhit ose privatësia.

Ju gjithashtu mund të shkruani një deklaratë për shtyp dhe ta dërgoni në gazetën tuaj lokale ose stacionin radiofonik për të theksuar aktivitetet në shkollë për të shënuar Ditën e Internetit të Sigurt.

Modeli ynë i Deklaratës për Shtyp mund të shkarkohet dhe të përshtatet për t’iu përshtatur shkollës suaj!

5. Kryeni një anketë në shkollën tuaj
Kryeni një anketë me nxënësit në shkollë për të identifikuar mendimet e tyre për një temë ose tema të sigurisë në internet.

Kjo është gjithashtu një mënyrë e mirë për të theksuar sigurinë në internet dhe mund të përdoret gjithashtu për të informuar se cilat lloje çështjesh duhet të adresohen për Ditën e Internetit të Sigurt ose gjatë gjithë vitit.

6. Pritni një mysafir virtual
Ndërsa kufizimet e Covid19 e bëjnë të vështirë për shkollat ​​që t’i ftojnë mysafirët që të japin biseda për sigurinë në internet ballë për ballë, pse të mos mendoni të mbani një webinar ose një bisedë virtuale për klasën?

7. Shikoni një video të sigurisë në internet
Dita e Internetit të Sigurt është një mundësi e shkëlqyer për të promovuar sigurinë në internet dhe për të eksploruar një sërë temash kryesore – dhe videot e sigurisë në internet mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të filluar diskutimin!

Webwise ka video si për shkollat ​​fillore ashtu edhe për ato pasfillore, të cilat eksplorojnë një sërë çështjesh të rëndësishme si komunikimi i respektueshëm/ngacmimi kibernetik, reklamimi në internet, informacioni i rremë, të dhënat e mëdha, ndarja e imazheve dhe vetëvlerësimi.

Videot janë të gjitha falas dhe mund të transmetohen ose shkarkohen nga faqja jonë e internetit. Hyni në video këtu.

8. Bëje fushatën tënde online
Krijoni një Blog, faqe interneti ose fushatë të mediave sociale #SID2022. Pavarësisht nëse jeni duke drejtuar një fushatë njëmujore, ose duke bërë aktivitete më të vogla për të theksuar sigurinë në internet, media sociale është një mënyrë fantastike për të zgjeruar audiencën për mesazhin tuaj. Mendoni se cilat platforma mund të përdorni, çfarë audiencë po përpiqeni të arrini dhe cilat mesazhe dëshironi të nënvizoni!

Mos harroni se mund të jeni pjesë e bisedave kombëtare dhe ndërkombëtare duke përdorur #SID2022 dhe duke etiketuar Webwise Ireland në mediat sociale.

9. Prezantime falas të shkruara për Ditën e Internetit të Sigurt
Prezantimet falas dhe të shkruara janë të disponueshme për nivelet fillore dhe pas fillore dhe janë krijuar posaçërisht për të ndihmuar shkollat ​​dhe organizatat që marrin pjesë në Ditën e Internetit të Sigurt. Prezantimet mund të përdoren brenda klasës dhe gjithashtu mbështeten nga aktivitete dhe video materiale.

10. Merrni një kuiz
Kuizet janë një mënyrë argëtuese për të festuar Ditën e Internetit të Sigurt. Zbuloni se si studentët tuaj në Webwise po përdorin kuizin interaktiv HTML Heroes, ose përdorni Mësimin 8 të burimit për të vlerësuar aftësinë e nxënësve tuaj për të komunikuar dhe për t’u angazhuar me të tjerët në internet pa marrë rrezik të panevojshëm duke përdorur kuizin Chatwise.

Ose krijoni kuizin tuaj për Ditën e Internetit të Sigurt duke përdorur mjete në internet si Kahoot, Menti Meter ose Quizizz.

11. #BeKindOnline – Zhvilloni një kod në internet ose kontratë të klasës
Përdorni aktivitetin tonë të kodit në internet të shkarkueshëm për t’i ndihmuar studentët të zhvillojnë dhe zbatojnë udhëzime për përdorimin e internetit dhe teknologjisë, si dhe për të ndihmuar në parandalimin e bullizmit në internet.

12. Vendosni shkollën tuaj në hartë!
Pavarësisht se sa e madhe apo e vogël është ngjarja ose aktiviteti juaj, nëse po shënoni Ditën e Internetit të Sigurt – na tregoni!

Harta interaktive e Ditës së Internetit të Sigurt të Irlandës nxjerr në pah shkollat nga e gjithë Irlanda që po marrin pjesë.

Regjistrohu për t’u shfaqur në hartë dhe për të marrë paketën FALAS të shkollës për Ditën e Internetit të Sigurt!

Idetë për Ditën e Internetit Sigurt gjatë pandemisë Covid-19

Të ngjashme

Dita e Internetit të Sigurt 2024

Në Kosovë, Dita e Internetit të Sigurt (SID) ka një rëndësi të posaçme pasi ofron një mundësi për komunitetin lokal që të bashkohet në promovimin

Udhëzuesi i prindërve për Snapchat

Snapchat është një aplikacion i krijuar për argëtim dhe spontanitet. Nga parazgjedhje, teksti, fotot dhe videot që shpërndani, fshihen automatikisht pasi të jenë parë nga

Udhëzuesi i prindërve për TikTok

Çfarë është TikTok? TikTok është një rrjet social për ndarjen e videove të krijuara nga përdoruesit, kryesisht të njerëzve që sinkronizojnë këngët e njohura. Përdoruesit

Çfarë është Cyberbullying?

“Çfarë është bulizmi kibernetik?” “Çfarë është bulizmi kibernetik?” është një nga pyetjet më të shpeshta që na bëhet sepse shumë e dinë se çfarë është